Tre teorier om vold

Samfunnet idag er preget av mye vold i film og media. Vi får høre om dette daglig, derfor spekuleres det på om dette kan få en annen vinkling på folk. Hva gjør dette  med oss?

Dette er et vanskelig spørsmål og svare på. Noen mener det stimulerer oss til å gjøre dumme ting. Det vil si at ved all den volden vi får med oss fra media, gjør at vi blir påvirket til å gjøre vold selv. Vi reagerer følelsesmessig på dette.

Så har vi noe som kalles Katarsis. Volden vi får se på tv og media gjør at vi ikke vil gjøre det samme selv. Dette er fordi det ser eller høres så forferdelig ut og man blir mye mindre fristet til å gjøre noe selv. renselse kalles dette, du opplever noe inni deg som gjør at du ikke blir agressiv men heller får noe godt i deg.

Så har vi tilvenning. Man får med seg så mye vold fra både film, media, dataspill osv. Vi vender oss til at det skjer og blir mer likegyldig til vold. Det blir som en tilvenning til at du etterhvert syns det blir greit å gjøre voldelige ting, og tenker ikke over konsekvensene.

Jeg mener at Katarsis er det som gjelder. Men det har nok mye med miljø å gjøre. Jeg personlig føler jeg er i et veldig godt miljø. Det er aldri noe volds lignende saker som skjer, derfor tror jeg personlig at ingen kan bli påvirket av volden som skjer rundt oss. Men det fins selvfølgelig miljøer hvor det er vanlig å gå rundt med pistol eller kniv. Kanskje du ikke har noe bra forhold til familien din? Da kan jeg tenke meg at "tilvenning" til vold er mye mer aktuelt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

celinekristine

celinekristine

17, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits