VOLD, 1813/2013

Folk flest idag vil tenke at det er mer  vold nå i 2013 enn det var i 1813. Hvorfor det? Jo fordi dette er en nyere generasjon og vi har bare fått med oss de nyeste nyhetene om hva som skjer i Afrika, voldtekt i Oslo osv. Itillegg til media som oppdaterer oss, er det også kamporganisasjoner som lurer oss. Itillegg reagerer vi kraftigere på vold nå enn før.Det som skjedde i 1813 er ikke på nyhetene i dag på samme måte som det som skjer nå.

Sannheten er at volden i 1813 var mye verre enn den er idag! Krigene var verre enn noen gang, barna sovna til rim og viser om vold, hvor foreldrene fortalte at hvis du ikke sover nå kommer det en stor, skummel mann o.l. Itillegg var det reklamer som viste underdannelse av kvinner, dette var reklamer de kunne le av. Itillegg var det offentlige henrettelser på dette årstallet. Idag hadde alt dette vært en tragedie. Vi har aldri vært så negative til vold som nå i 2013, spesielt vold mot kvinner og barn idag.

I disse nye samfunnene menneskene har det bra, blir også ledelsen i utvikling. Friheten er mye bedre og det er godt for menneskene og verden. Samfunnene er rikere fordi dem er fredfulle og tolerante. Det er mer tillit til staten og menn er mer respektfulle til kvinner.

Før var det æreskultur, det var for eksempel vanlig å sloss om damene. Nå er det selvkontroll, så nå tenker man over konsekvensene ved vold.


Som man kan se var folkemordene ekstremt høye i 1971. Når man går videre fra 2006 til nyere tid er det veldig lavt iforhold til lenger bak i tid.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

celinekristine

celinekristine

17, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits